TűzvédelemMunkavédelemTűzoltó készülékekTűzoltó vízforrásokTűzoltó készülék, Tűzoltó tömlő, Tűzoltó sugárcső, Szerelvények, kiegészítők, Tűzcsapszekrény.Oktatás

 

OKTATÁS

Tűzvédelmi szakvizsga

A munkáltató azt a munkavállalót, illetőleg a munkavégzésben részt vevő családtagot, aki a tevékenységéhez szükséges tűzvédelmi ismeretekkel, illetőleg az előírt tűzvédelmi szakvizsgával nem rendelkezik, az adott tevékenységgel nem foglalkoztathatja.

A tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 27/2009. (X. 29.) ÖM rendelet meghatározza, hogy mely munkakörökben lehet csak tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személyt foglalkoztatni. Szakvizsgával kell rendelkeznie annak a vezetőnek (munkáltatónak) is, aki az 1. melléklet 1-9. pontjaiban meghatározott tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.

Vállaljuk az alábbi munkaköröknél a tűzvédelmi szakvizsgára való felkészítést tanfolyam keretében, valamint a tanfolyam elvégzése után a vizsgáztatást:

  1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők..
  2. Az "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari és szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.
  3. Propánbután gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását végzők, továbbá azon propánbután gáz üzemű targoncák kezelői, akik a targonca üzemanyag palackjának (tartályának) cseréjét is végzik.
  4. Üzemanyagtöltőállomások üzemviteli dolgozói.
  5. Tűzoltóvízforrások felülvizsgálatát végzők.

A szakvizsgára való felkészítést és a tananyagot biztosítjuk a jelentkezők számára. A szakvizsga elméleti és - szükség szerint - gyakorlati részből áll.


A szakvizsga sikeres letételéről tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványt állítunk ki, amely megfelel a 27/2009. (X. 29.) ÖM rendelet 2. mellékletének előírásainak. A szakvizsga bizonyítvány a szakvizsga napjától számított 5 évig érvényes.

Cégünk oktatásszervezői nyilvántartási száma: SZ017/1-2-3-4-5/13/2006.
Oktatóink felsőfokú képzettséggel és több éves tapasztalattal rendelkeznek. Vizsgáztatóink szerepelnek a BM OKF honlapján (www.katasztrofavedelem.hu) a regisztrált vizsgáztatók névsorában.

2010. január 05.-tól jogosultak vagyunk a szakvizsgáztatás távoktatásban történő lebonyolítására is.

Munkavédelem | Tűzvédelem | Tűzoltó készülékek | Tűzoltó vízforrások
Forgalmazott tűzvédelmi eszközök | Oktatás

eXTReMe Tracker
  Fire-Sziget Kft. - Tűz- és Munkavédelem - Tel: 24/463-263